Wednesday, December 30, 2009

svt

Såg just en bit av Rapports årskrönika, där ett 10 minuter långt inslag sammanfattade "pirat-debatten" som rådde tidigare under året.

Grattis, svt. Ni lyckades göra detta inslag totalt och fullständigt "glömma" det som av väldigt många ansågs som det viktiga och hela poängen med det hela, och betydligt jävla mer viktiga än om fattiga 15-åringar ska kunna ladda ner Lady Gaga eller inte, nämligen den personliga integriteten och frihet på Internet.
Inslaget avslutades med den oroligt ställda frågan "Kan man verkligen kontrollera allt vi gör på Internet?" - en fråga vars svar är väldigt väldigt enkelt ("Ja, se Kina"). Den viktigare frågan, "Ska man?", var förstås inte intressant.

Ännu mer Grattis, svt, för precis efter visades ett inslag om hur upploppen i Iran nådde ut till omvärlden via ett FRITT Internet.


(I mina ögon borde för övrigt Piratpartiet byta namn till Privatpartiet; de seriösare personerna i partiet har ju gjort tydligt att det inte handlar om att legalisera Avatar.2009.PROPER.TS.XviD-MAX utan om att värna om den personliga integriteten på Internet.)

No comments: