Thursday, May 28, 2009

Fy!

"Fi ska verka för att resurser satsas på utbyggande av kollektivtrafik särskilt tåg och spårvagnar och förbud av flygtrafik på korta sträckor införs."

"Fi ska verka för en snabbare avveckling av jordbruksstödet men med särskild hänsyn till de mindre utvecklade och mindre konkurrenskraftiga jordbruken, särskilt i de nya EU-länderna."

"Fi ska verka för att integrera körkortsutbildningen i gymnasieutbildningen."

"Fi ska verka för en skatteväxling med ökade skatter på miljöfarlig verksamhet och minskade skatter på arbete. Den som förorenar ska betala."

"Fi ska verka för att kärnkraften avvecklas."

"Fi ska verka för en tydlig, begriplig och pålitlig miljömärkning för skogsprodukter som underlättar konsumenters produktval."

Vad har något av detta med "En feministisk politik" (namnet på dokumentet alla ovanstående punkter är hämtade från) att göra? Är det typiskt kvinnligt att vara emot kärnkraft, eller vad?

Men favoriten är ändå...

"Fi ska verka för att kemikalieförordningen ses över så att förbud för användning av kemikalier ska göras helt utifrån skydd för människor med ett särskilt starkt genusperspektiv och ej utifrån kemikalieindustrins vinstintressen"

...va?

1 comment:

elli said...

"Äh, det är väl ändå ingen som sätter sig in nuförtiden?"

=D=D=D