Tuesday, October 21, 2008

Jan vs IKEA

Jag var på en liten tur till IKEA för ett tag sen. Inget märkvärdigt egentligen, en liten tur för å köpa lite blandat småplock sådär som jag borde göra mycket oftare än vad jag gör. Absolut inget märkvärdigt, om det inte vore för att det gick så som det bara kan gå för Jan, och eftersom min värdighet är kvar i Maxis frysdisk så kan jag ju lika gärna blogga om det.

Så jag är på IKEA.

Precis allt jag ville ha var antingen slut, eller passade inte nånstans i min lägenhet (eller, uppenbarligen, var lite för otympligt att släpa ombord på en buss). Lyckas bara köpa ett nytt sofföverdrag att gömma min fula soffa under, en ny skrivbordslampa och två lågenergilampor.

Missar bussen hem med 2 minuter. 28 minuter till nästa. Det regnar.

Går till macken vid busshållplatsen för att köpa tröstgodis: Går in, tar Gott & Blandat-påse, betalar, går därifrån. Glömmer godispåse på disken. Kassörskor ropar "du hallå du du du glömde här". Försöker desperat komma på nåt fyndigt i stil med "oj då, undrar när jag upptäckt det" eller nåt annat torrt, men lyckas inte alls. Går därifrån. Fort. Hör en kassörska säga "Han verkade lite--" innan dörrarna stängs bakom mig. Man kan ju aldrig vara säker, men jag tror inte det var nåt bra adjektiv hon tänkt säga.

Kommer hem, trot eller ej.

Mår lite illa eftersom jag åt upp hela godispåsen på mindre än en kvart.

Inser att skrivbordslampan jag köpte var precis lika vinglig som visningsexet. Inser att sofföverdraget var JÄTTEFULT. Det enda köpet som var perfekt, var glödlamporna.

(En vecka senare)

Börjar fundera över om min trasiga fjärrkontroll till TV:n går att få utbytt på garantin, och om jag i så fall måste lämna in hela TV:n.

Upptäcker av en slump att fjärrkontrollen inte är trasig. Det är lågenergilamporna från IKEA som stör ut den.


Vad lär vi oss av detta?

1. Köp inte lågenergilampor från IKEA. (Alternativt köp inte en TV från Philips)

2. Egentligen ingenting mer. Inte jag i alla fall, och det är väl lite det som är problemet...

2 comments:

Anonymous said...

haha.. va?! hur fan kan en lågenergilampa störa ut en fjärrkontroll? Hur kommer man på det? Felsökning: släck alla lampor i närheten och testa fjärrkontrollen igen..
hhmmm sååå fult kunde väl inte överdraget va.. :) ha det fin /Malin

Anonymous said...

Har precis upptäckt samma fenomen men med en Pioneer TV.

Anmälde du det till IKEA?

mvh
Robert