Friday, December 31, 2010

Semester

Har hittills installerat två skrivare, visat hur man använder två skärmar samtidigt, plockat ur en hårddisk ur en trasig dator, kört Windows Update och installerat ett halvårs uppdateringar, bytt ut en digitalbox, gett bort en dvd-spelare och installerat den, bytt ut kontakterna på två vägglampor till moderna kontakter, rett ut en kabelhärva genom att byta två förgreningsdosor mot en, lagat en förgreningsdosa, slängt en trasig tjock-TV, bytt ett trasigt duschmunstycke, beställt en ny fjärrkontroll till en TV för att kunna byta aspect ratio på den, köpt en ny kupa till en badrumslampa, gett bort en MP3-spelare och visat hur man lägger in musik på den, slängt alla mina gamla hembrända CD-skivor med filmer, försökt laga en eljusstake men misslyckats, fyllt på min mammas mobiltelefons kontantkort.

(PS. Jag gjorde inte allting själv)

Thursday, December 16, 2010

Idag är jag intolerant och aggressiv.

Så jag vaknade kl 10:50, insåg att jag inte skulle hinna till jobbet innan lunch och sket därför i att åka dit, och somnade om.

Antal gånger jag tänkt "men vad i helvete..." idag:

1: När jag insåg att jag kanske sovit lite för länge (som vanligt)
2 & 3: När jag försökte jobba
4: När jag gick runt halva kvarteret och försökte hitta var de har flyttat soprummet, och inte hittade det
5: När jag precis startat två tvättar och kom på att jag glömde hälla i tvättmedel
6, 7, 8 & 9: När det blev för varmt (fönstret stängt) och för kallt (fönstret öppet)
10, 11, 12, 13 & 14: När tv-datorn ballade ur och jag inte lyckades styra upp det (tips: flytta inte HDMI-kablar medan apparater är på)
15, 16, 17 & 18: När ljudet från tv-datorn försvann på grund av en uppdatering (har fortfarande inte lyckats få tillbaka det)
19: När jag såg att "du har loggat in på en annan dator" har slutat funka på MSN, så saker folk skriver till mig ploppar upp på alla datorer jag är inloggade på (alla två)
20: När jag såg att någon mogen granne målat en kuk i hissen
21: När jag såg att decemberlönen betalas ut den 23:e december
Oräkneligt: "Men vad i helvete, nu är klockan XX:XX, nu måste jag faktiskt börja jobba"

Saker som skulle få andra att säga "men vad i helvete..."

1: Om de skulle se mitt sopberg vid dörren
2: Om de skulle se mitt diskberg på diskbänken


Men det finns ju ljuspunkter. Battlestar Galactica "The Complete Series" t ex, och den här påsen tröstgodis jag nyss gick och köpte.


TILLÄGG:
22: När jag kommer ner till tvättstugan och det står "Tekniskt fel, kontakta Miele" på displayen på torktumlaren. En sån där kvalitetsmyndighet kanske inte vore så illa...

Monday, December 13, 2010

"Det finns ingen myndighet som ägnar sig åt kvalitet."

Ett inslag på TV4-nyheterna kritiserar modern konsumentelektroniks låga kvalitet.

Det nämns att "det finns ingen myndighet som ägnar sig åt kvalitet."

Jan kommenterar: 
1) Det är tamigfan bara i sverige nån skulle kunna få för sig att förvänta sig en sån sak.
2) Sverige har redan enormt starkt konsumentskydd. TRE JÄVLA ÅRS reklamationsrätt är helt sjukligt långt och enormt bra och att inte folk känner till det mer är väldigt väldigt synd och kostar antagligen väldigt många människor väldigt mycket pengar.
3) Om alla funderade lite över kvaliteten på prylar de köper så skulle detta problem försvinna väldigt snabbt. Pro-tip: En TV av märket "Sonya" kanske inte har särskilt bra kvalitet. Ett till pro-tip: Det kan finnas många skäl till att två prylar med samma funktioner/prestanda kostar olika mycket.