Wednesday, December 30, 2009

svt

Såg just en bit av Rapports årskrönika, där ett 10 minuter långt inslag sammanfattade "pirat-debatten" som rådde tidigare under året.

Grattis, svt. Ni lyckades göra detta inslag totalt och fullständigt "glömma" det som av väldigt många ansågs som det viktiga och hela poängen med det hela, och betydligt jävla mer viktiga än om fattiga 15-åringar ska kunna ladda ner Lady Gaga eller inte, nämligen den personliga integriteten och frihet på Internet.
Inslaget avslutades med den oroligt ställda frågan "Kan man verkligen kontrollera allt vi gör på Internet?" - en fråga vars svar är väldigt väldigt enkelt ("Ja, se Kina"). Den viktigare frågan, "Ska man?", var förstås inte intressant.

Ännu mer Grattis, svt, för precis efter visades ett inslag om hur upploppen i Iran nådde ut till omvärlden via ett FRITT Internet.


(I mina ögon borde för övrigt Piratpartiet byta namn till Privatpartiet; de seriösare personerna i partiet har ju gjort tydligt att det inte handlar om att legalisera Avatar.2009.PROPER.TS.XviD-MAX utan om att värna om den personliga integriteten på Internet.)

Sunday, December 27, 2009

Två speltips

Här är två finfina speltips till mina spelnördvänner:



The Dig (Steam, 2 €).

The Dig is a graphical adventure game developed by LucasArts and released in 1995...

It is the most serious LucasArts adventure game, containing no slapstick, and relatively little subtle humor, an element found abundantly in all other LucasArts adventure titles. It is also the only one to fit perfectly into the science fiction genre.


Det är dessutom baserat på en idé av Steven Spielberg som var för dyr för att göra film av, och en av röstskådisarna är dessutom Robert Patrick (elaka terminatorn i Terminator 2) :-)

Väldigt fin stämning i det spelet och för 2 euro är det fan ett fynd!




Death Rally (www.remedygames.com, gratis)

Death Rally is a top-down perspective racing video game developed by Remedy, published by Apogee and distributed by GT Interactive. It was released on September 6, 1996. In the game, which some people say was widely praised as one of the best games of the year, the player starts with $495 in their pocket and a lowly car named Vagabond (based on the VW Beetle), and must compete in deadly races where all cars are armed, and win money by finishing top, collecting money bonus or fulfilling missions. The final goal is defeating the Adversary, the undisputed king of Death Rally. This game was updated for modern operating systems and re-released as freeware by Remedy Entertainment in 2009.

Extremt jävla beroendeframkallande helt enkelt.

Saturday, December 26, 2009

Jul

Jag har överlevt julen, typ. För vissa av oss är det minsann en bedrift i fler bemärkelser än en, det.

Några saker jag gjort:
- Insett att jag minsann har växt ifrån Kalle
- Svarat "nej tack" på frågan "Ska du inte ha lite rödkål också?". Väldigt många gånger.
- Nästan fått utbrott för att alla pratar så man inte hör frågorna i På spåret
- Ätit sjukligt mycket godis
- Åkt 10 min bil och 40 min buss, tur och retur, för att återse vänner i 30 min, lätt värt det
- Knarkat Wikipedia

Wednesday, December 23, 2009

Reactions

Sådärja. Nytt, ungefär lika skitfult utseende på bloggen (jag SKA göra en ordentlig layout nån dag).

Gjorde skiten lite mer "web 2.0" också. Så nu kräver jag att alla som läser bloggen kryssar i "reactions" på alla inlägg... och var ärliga nu, det är anonymt. Tror jag.

Ironi

Jag har haft ovanligt stora framgångar med kvinnorna den senaste tiden.

För några veckor sen, var jag t ex på dejt med en tjej och det sa bara klick, liksom. Fast det var inte så mycket dejt som jag var restauranggäst och hon var personal. Om man räknar McDonald's som restaurang. I all fall slog det gnistor under vår korta, intensiva dejt. Vi får se om vi träffas igen, jag är lite rätt att hon inte var helt engagerad i att bilda ett förhållande och hon kanske missförstod vad jag menade när hon frågade "Var det bra så?" och ja sa "Ja".

Senare, samma kväll faktiskt, hade jag ett lite förhållande åt det lite mer fysiska hållet med en tjej på bussen på väg hem. Det var lite väl stor åldersskillnad bara (40+) och det kanske inte var helt helhjärtat från hennes sida. Misstänker att det kan ha berott lite på att bussen var väldigt full. Och att hon inte var så jätteliten.

För att inte tala om nyss, när jag hamnade bredvid en norsk tjej på tåget. Vi började snacka direkt, eller nej det gjorde vi ju inte men vi båda sa "Tack" till konduktören när hon kollade våra biljetter i alla fall. Vi insåg direkt att vi hade jättemycket gemensamt när vi båda plockade upp våra mobiler och drog på musik. Några sekunder såg jag till och med i ögonvrån att vi båda samtidigt trummade takten med med ett finger till vad det nu var vi lyssnade på (eller om hon skrev SMS kanske). När hon sen tog upp en skvallertidning om TV-kändisar så kändes som vi känt varandra i flera år! (Jag menar, hallå, jag satt ju och tittade på Spin City, som är en tv-serie liksom. Helt sjukt sammanträffande, det måste varit ödet!) När det var dags för henne att gå av vid Kil avslutade vi redan varandras meningar! ("Var detta Kil det, elle"..."Japp") Ja herregud.


Ja, kvinnsen bara kastar sig över mig alltså. Vet inte hur jag ska kunna välja och vraka och hitta den rätta bland alla de här.

Dagens låt är ju i alla fall utan tvekan:




Ironi = "En stilfigur som innebär att det finns en skillnad mellan vad som sägs och vad som egentligen menas. Publiken, åtminstone en del av den, förutsätts även vara införstådd med detta."

Saturday, December 19, 2009

Jerry Williams och SAAB



Jag börjar, nästan, kräkas när jag hör denna låt.

Och det var innan jag såg detta (vid cirka 20:00):

http://svtplay.se/v/1819813/gokvall/del_64_av_64

Där börjar alltså herr Williams glatt argumentera för att det där med socialism, det är grejen hela veckan det, och det skulle vara trevligt att ha herr Lenin och herr Stalin runt middagsbordet. Så jävla läskigt, på så jävla många sätt. Nåja. Ännu en orsak att STOLT skita i tv-licensen. Och vem har hittat på att socialism är rättvist? Jag tycker ju i alla fall att även om alla ska ha lika stor chans och samma förutsättningar, så ska ett rättvist samhälle belöna insatser och ambitioner. Det är inte socialism (snarare liberalism).


Appropå politik, så är jag just nu, efter att ha läst milslånga kommentartrådar till artiklar om SAABs nedläggning, väldigt oroad över hur många som:

1. På allvar tycker att staten skulle köpt eller lånat ut pengar till ett företag som gått med förlust nästan sen starten

2. Tycker att "ja så här går det i marknadsekonomi, elände elände, länge leve prolitariatet" (för det har ju tydligen gått så jävla mycket bättre för alla länder som provat på socialism?)

3. Tycker - utryckligen - att man borde gjort som på 70-talets varvskris (plöja ner hur mycket pengar som helst för att ge konstgjort andning till en döende industri)

4. Skyller konkursen på dig, mig och alla andra, särskilt svenskar av nån anledning, som inte äger en SAAB (jag tycker dock inte att det är vårt fel att de inte lyckats göra en bil vi vill ha)

5. Undrar vad staten ska göra för alla som får sparken (men själv undrar jag vad mer man kan begära än A-kassa, gratis högskoleutbildning och frihet fram för vem som helst att starta egen verksamhet - men det är klart, vissa verkar ju hävda att det är en mänsklig rättighet att få jobba på ett enda företag i hela sitt liv, oavsett om skiten går med vinst eller inte.)

6. Är TOTALT överraskade över att det kunde gå så här

7. Kommer släpandes med argument från 70-talet om klasskillnader och hur hemskt det är att VD:ar med miljonlöner medan arbetarna "ror så att svettet lackar".

8. Kommer och tjatar om solidaritet, men samtidigt hävdar att det är förjävligt att produktion flyttas till andra, fattigare, länder. Tydligen gäller bara solidaritet
inom det egna landet.

9. Skriver inte så extremt genomtänkta saker som t ex att "Man borde skänka SAAB till Koenigsegg"

10. Inte förstår skillnaden mellan SAAB-biltillverkaren och "SAAB flygplan-krig-och-bomber" (för att citera en kollega)

Sen är det nån enstaka nöt här och där som på allvar hävdar att det hela beror på "alla ekonomiska flyktingar som invaderar Sverige". Om man tror på det så är man tamigfan riktigt jävla dum i huvudet. Lyckligtvis är de inte så många.

Friday, December 18, 2009

Manlighet

Nästan alla kommentarer i min blogg är skrivna av tjejer. Det skulle man kunna tolka som att jag skriver för feminina inlägg. Bäst jag postar lite manliga saker för att väga upp...


"Det är krig, det är 90-tal. Och så regnar det också."


(fortsättning)


"DRAAAAAGOOOOOOOO!"


Ameeeeerica


Brottsligt att inte ha med i såna här sammanhang


I pity the fool

Thursday, December 17, 2009

svt

Jag tycker det här är lite pinsamt:

SVT:s "kampanjsite" för att få Apple att godkänna SVT:s nya iPhone-app

Det är så tokigt att jag inte riktigt vet var jag ska börja.

Ännu ett skäl som gör att jag inte känner särskilt mycket ångest för att jag licensskolkar.

Wednesday, December 16, 2009

Motvind

Jag har lite motvind just nu.


* I går kväll började hemelelektroniken vända sig emot mig och bryta samman, pryl efter pryl. Och inte de sakerna jag är sugen på att byta ut heller. Buuh.

* Varför får Svenska Spel göra reklam när inte Systembolaget får det?

* Klev på bussen denna kalla vinterdag på väg till jobbet, började lyssna på lite musik och plötsligt så spelas "Somewhere Only We Know". Det är låten i youtube-klippet i mitt inlägg "Avståndsförälskelse". Jag fick exakt samma känsla som i det klippet, fast precis tvärt om. Ironin var total.

* Jag har skaffat ett kontantkort (för mobiltelefon) till min mor eftersom min syster slarvat bort hennes. Och det är verkligen sjukt läskigt att gå in i mobiltelefonbutiker. Alltså, det är verkligen i klass med att åka svarttaxi i Aten eller att kliva på fel tunnelbanetåg i Brooklyn. Den där "jahapp, nu blir jag snart rånad"-känslan, liksom.
Ja, försäljaren försökte förstås sälja nånting till mig också. "Ringer du mycket?" frågade han. Efter att jag sagt att jag redan ringer med dem. Der går alltid sälja nåt dyrare, tydligen. (Public service: Att säga "Jag har jobbtelefon" är väldigt effektivt.)

* Jobbet idag kändes som att köra bil fortfortfort och krascha med en bergvägg. Fast lite mindre farligt och lite mer irriterande.

* Ibland händer det. Det där ögonblicket av total lycka. Oftast gör det det inte. Och definitivt inte särskilt nyss.


Blä!

Filmbolag

Jag har faktiskt försökt vara laglig. Ett riktigt jävla uppriktigt försök har jag gjort att bara titta på lagliga filmer och serier. Och förutsättningarna är ju de bästa: Massor av on demand-tjänster på nätet. Tillgång till Voddler. En liten dator kopplad till tv:n. Kiosk i närheten. Inte SÅ långt till SF:s Bergakungen. Inspelningsbar digitalbox.

Men att köra lagligt är ju HELT JÄVLA HANDIKAPPAT. Allvarligt talat. Helt jävla oanvändbart. Känns som att vara tillbaka på 80-talet eller nåt.

Ett par extra steg för att betala för filmen, det kan jag förstå.

* Onlinehyrtjänsterna är helt jävla invalida med sina DRM-skydd och strular HELA tiden.

* När DESSUTOM utbudet är handikappat bortom all rimlighet så är det faktiskt inte rimligt att ta lika mycket betalt som de gör i kiosken runt hörnet.

* Att sitta och vänta på att en film eller en tv-serie jag vill se ska ta sig hela vägen över Atlanten till Sverige är det bästa jag vet.

* Om jag ska betala pengar för att köpa en film så vill jag ju naturligtvis ha så bra bild som möjligt, alltså Blu-Ray. Då får man förstås vänta extra länge och hoppas att filmen öht släppts till det. Sen så är ju mitt PS3 importerat från USA så då måste jag googla för att se om filmen är regionsfri, vilket de flesta inte är. Eller så kan jag förstås köpa filmer från USA, vilket ironiskt nog ofta inte är dyrare än att köpa dem här. Om inte filmerna råkar hamna i tullen förstås, då blir det helt plötsligt svindyrt. Och så kommer ju inte filmerna funka om jag får för mig att skaffa en svensk blu-ray-spelare.

* Sen när man köpt filmen så får man lida igenom sjuttioelva trailers och en massa antipirat-propaganda (Hallå, jag har ju precis KÖPT FILMEN FÖR HELVETE)

* Spela in filmer på digitalboxen är också kul. Med textning som täcker lite av bilden. Och en siffra i hörnet. Och reklampauser. Och bortklippta eftertexter. Och ibland bortklippta intron. Surround kan man glömma och bildkvaliteten är piss. Och när programmen inte börjar/slutar på rätt tid så att man missar några minuter i början eller i slutet. Absolut bäst är det när man är helt taggad för att se nån film man spelar in, börjar titta, och inser att bilden är letterboxad. Och pillarboxad. Samtidigt. Det, gott folk, innebär att filmen som är i 16:9-format, som jag tittar på på min 16:9-TV, är förminskad och visas med en STOR svart ram runt bilden. Och med undertexter som täcker en del av den lilla lilla bilden...

* Sen har vi ju den där med miljön också. Plastskivor i plastomslag som fraktas kors och tvärs är faktiskt inte alls optimalt.


Det är fan inte värt besväret att vara laglig.

Friday, December 11, 2009

Älsk

"If you have something that you don't want anyone to know, maybe you shouldn't be doing it in the first place."

Det där var Googles VD Eric Schmidt som berättade vad han tycker om ditt och mitt privatliv.

Jag blir så trött på världen.

Nä, här är några saker jag ska försöka tänka på istället:

* 19 av 20 svenskar är smarta nog att INTE rösta på Sverigedemokraterna
* Australien
* Just när jag är skitsugen på att se Kristina från Duvemåla, ser jag att den ska sättas upp snart igen! (Visserligen i Finland, men ändå, och "snart" är tydligen 2012)
* Att sitta och jäsa i soffan efter att ha käkat en pizza och titta på På spåret (även om det saknas en mysfarbror att leda det)
* Socialliberalism
* Doften av nyinköpt elektronik, ÅÅÅ den ljuva doften av färskt flamskyddsmedel och frigolit
* Riktigt bra och hög musik
* Jag är inte fattig åtminstone
* Det är bara runt 5 månader kvar tills det är sommar

Thursday, December 10, 2009

Lördagsunderhållning

Förstår inte hur jag kunde glömma denna igår. Å andra sidan är det genialiskt nog att få ett eget inlägg.



Ett intro som ser ut att vara gjort av en mellanstadieelev. Ett jävla tjat om Kittelfjäll. Och man kan ringa in och vinna telefonkort.

Det här, gott folk, är lördagsunderhållning när det är som bäst.

Fantastiskt.

90-talspositivitet

...för att jag kände för det.



Dagar KAN passera fort

-- här hade jag lagt "När vi gräver guld i USA" om inte stasi-youtube tagit bort alla officiella videor på den --


(MÅSTE va den enda låten med kyrkklockor som instrument)


Nepp


Ett stycke svensk tv-historia.


Vem vill inte va Luke Perry liksom?


"Fångarna på fortet" görs fortfarande i Frankrike. Med samma intromusik. Tävlingen firade nyligen 20-års-jubileum där. Sedan ett år tillbaka finns det en polsk version.


Hade för lite evil twins.


...det kan man dock inte beskylla Sunset Beach för att sakna. Nån brist på karaktärer rådde det inte heller.


Det var lite för lite Hasselhoff i det här inlägget.

Monday, December 7, 2009

Avståndsförälskelse

Det här inlägget är mer tjat om Australien. Jag pratar ofta om Australien, men det är inte så konstigt när det är så jävla bäst.

Den här videon har jag postat förrut. Jag har också skickat adressen till den till en hel massa bekanta, med minst sagt ljumma reaktioner.

MEN, jag tycker i alla fall att det är den video på HELA YouTube som bäst påminner mig om känslan av att bara knata runt på Melbournes gator.



Lägg särskilt märke till att solen skiner extremt mycket. Och att allt är skitfint.

För ett tag sen drömde jag att jag helt enkelt klev av flygbussen på Southern Cross station, och gick direkt, som så många gånger förr, till Crowne-komplexet och käkade på food courten där. Och solen sken. Och det var varmt.

Saturday, December 5, 2009

Betygsättning

Då morgonen inleddes med lite bakfylla har det konsumerats mycket media idag.


There will be blood: Förbannat välgjord och med skitbra skådespeleri osv och just nu är jag lite fascinerad av allt som har med USA på 1800-talet att göra, men nånting bakom hittade jag inte och slutet var ju helt muppigt.

Betyg: Ångrar inte jag såg den åtminstone



Legend of Zelda: Wind Waker (GameCube): Är i slutet av spelet. Letar triforce-bitar. Segla, segla, segla, vifta med pinne, segla, segla, segla. Tur att jag är prylsamlare utan dess like och står ut med det. I övrigt är det det lättaste Zelda-spelet jag spelat hittills (har inte varit i närheten av att dö sen någon boss alldeles i början av spelet), och jag föredrar nog den lite "seriösare" stilen i Ocarina of Time, men allt som allt så är det roligt och i god Zelda-stil finns det precis hur mycket som helst att göra.

Betyg: Ska snart segla lite mer...



Playa del Sol, säsong 2, avsnitt 10 (svt play): Det borde inte ha gjorts en andra säsong av Playa del Sol. Den första säsongen var rätt kass ur komedisk synpunkt men hade ändå en viss värme (förrutom att solen skiner och Mikael Tornings karaktär svettas hela tiden). I den här säsongen har de har alltså tagit bort all längre handling, de två normala karaktärerna som vägde upp för de tre störda karaktärerna är också borttagna, och av nån anledning bär de gröna uniformer istället för gula. Hmm.

Betyg: Nätt och jämnt sevärt, gör mig mest sugen att plocka fram DVD:n med första säsongen...



Robinson Karibien, avsnitt två, eller tre kanske (TV4): När eftertexterna började rullade insåg jag att jag inte kunde bry mig mindre om hur de kommer gå för de människor som är med i år. Otroligt ointressanta karaktärer, och det mesta känns lite... gjort. Pluspoäng dock för att Paolo Roberto är mindre irriterande än den där tjejen som ledde det förra året.

Betyg: Ointressant



De sista 13 minuterna av nåt avsnitt av Air Crash Investigation (inspelat från National Geographics): Jag erkänner, jag är överintresserad av flygolyckor.

Betyg: Lärorikt



Trafikmagasinets familjetest av SAAB 900 (svt play) Tråkigt, till sista 5 sekunderna då Carl-Ingemar Perstad allvarligt meddelar att "Vi har förstås klagat på SAAB om den dåliga värmen och där medger man problemen och meddelar att alla 900 som sålts har återkallats för att få värmen justerad". Alltså, den statliga tv-kanelen som sysslar med trafikrelaterad konsumentupplysning kontaktar SAAB och klagar, varefter SAAB snällt fogar sig efter kritiken. Det är inte rätt. Undrar om Filmkrönikan ringde upp filmproducenterna och krävde att de skulle åtgärda bristerna i filmerna de recenserade också, ser inte riktigt varför det skulle vara annorlunda.

Betyg: Usch för sosse-tv

Thursday, December 3, 2009

Kristina från Duvemåla

De var de första som utflyttade från sin ort. De kom från de små stugornas och de stora barnkullarnas land. De var jordens folk och de kom från en släkt, som sedan årtusenden hade brukat den jord de lämnade.

Genom alla skiften förblev gården släktens hem och givaren av livets uppehälle. Alla oumbärliga ting togs ur jorden. Människorna berodde av Herrens väderlek, som gav dem godår och svagår, men av ingen annan makt under solen. Livet levdes stilla, medan bondens år fullbordade sin ring.

Och* så förblev det länge, genom släktledens skiften, under seklernas gång.

Men vid mitten av nittonde århundradet efter Kristi födelse skakades oföränderlighetens ordning sin grund. Nyupptäckta krafter utnytt- jades, vagnar kunde köras utan hästar och båtar kunde gå över haven utan segel. Jordklotets delar fördes närmare varandra. Och till nya släkten, som blivit delaktiga i läsningens konst, kom det tryckta ordet med bud från ett land långt borta, som trädde fram ut sagans töcken och antog verklighetens klarnade och frestande bild.

Det nya landet hade jord utan brukare och kallade på jordbrukare utan jord. Det öppnade sig för dem som åstundade en frihet som de saknade i hemorten. Och i varje bygd fanns det några män och kvinnor som åtlydde budet och företog den vanskliga flyttningen över till en annan världsdel.

Det var de djärvaste som först bröt upp. Det var de oförvägna som först gav sig ut på den avskräckande färden över det stora havet. De som stannade kvar, de tröga och tvehågsne, kallade dem äventyrslystna.

De första utvandrarna visste föga om det nya landet som väntade dem. Och de kunde icke veta, att mer än en million människor skulle följa dem efter från hemlandet. Det kunde icke anan eller gissa, att ett odlat land, större än deras gamla, skulle bli frukten av det företa de påbörjat under ovisshetens himmel, i djärvhetens tecken, som ett vådligt äventyr.

De män och kvinnor, som denna berättelse handlar om har för länge sedan lämnat detta livet. Några av deras namn kan ännu läsas på söndervittrade gravstenar, resta tusen mil från den bygd, där de föddes till världen.

I hemorten är deras namn glömda och deras utvandrings äventyr skall snart ingå i sagan och legenden.


V. Moberg, Utvandrarna

Jag ska nog lägga till böckerna i Vilhelm** Mobergs serie om utvandrare till min lista över böcker jag måste läsa.

Anledningen till detta plötsliga intresse för detta fenomen är, naturligtvis, att jag av någon anledning blev påmind om musikalen Kristina från Duvemåla, som alltså är baserad på Vilhelm Mobergs bokserie.

Här tänkte jag skriva en jättelång hyllning till musikalen som jag tyvärr aldrig såg (för att jag var typ 12 när den började gå)... Men jag väntar tills nån annan dag med den hyllningen, så att min besatthet hinner sätta sig lite.


*) Den stora författaren Vilhelm Moberg inleder en mening med "Och". Det hade varit bra att veta under några svenskalektioner...

**) Notera VILHELM, inte WILLIAM. VILHELM heter det på svenska! (Jag tar en stor risk här och gnäller på ett av de vanligaste namnen på nyfödda pojkar i Sverige... Men hittills känner jag ingen som döpt sin unge det så än så länge är det lugnt.)

Wednesday, December 2, 2009

Misär

Den här dagen var ganska långt från en i mitt perfekta liv.

Den var kass redan innan den började, skulle man kunna säga. Innan jag skrämdes till liv av väckarklockorna drömde jag en extremt deprimerande dröm. Vi kan kalla den ett romantiskt drama med ett olyckligt slut. Ingen bra start på dagen.

Svinkallt ute.

Sen levererade jag inte direkt stordåd i 8 timmar, eller ens i de 7 timmar jag jobbade (stackars flexbank). Gick tidigare för att hinna köpa mer *trumvirvel* schampoo.

Svinkallt ute.

Köper schampoo*. Köpte en tröja och käkade skräpmat på McDonald's.

Svinkallt ute.

Hemma inspekterade jag garderoben för å leta rätt på något åtminstone något hyfsat uppklätt till företagets julfest på fredag. Misslyckades totalt. Känner mig extremt tvungen att handla kläder i morgon.

Läser några vilda diskussioner på internet mellan personer som "känner sig tvungna att rösta på SD" och personer som tillhör det som SD-röstare kallar för "PK-maffian". (Tyvärr verkar det väldigt svårt att få idioter (SD-röstare alltså förstås) att förstå att de är idioter, just eftersom de är idioter.)

Ångrar dagens tröjköp.

Går ut med soporna.

Svinkallt ute.

Halkar på en isfläck och skrapar sönder både ett knä och byxorna, på grund av att det var svinkallt ute. Ser att någon slängt en stor full plastpåse i komposten. (Se tidigare inlägg.)

Svinkallt ute.

Sätter mig och bloggar om allt elände.

Är på nåt sätt hungrig trots att magen är proppfylld av McDonald's-skräp.


Javäl, nu jävlar, eller rättare sagt, i morrn jävlar, så ska garderoben styras upp. Wish me luck.


*) Anekdot: Att besöka frisörer är kallprat i dess värsta form + Jag är världens sämsta på att kallprata = jag måste byta frisersalong lite då och då efter att jag sagt för många korkade saker. Börjar bli dags att byta salong nu.

Tuesday, December 1, 2009

Självförvållat

Så här fick någon för sig att skriva högst upp på en Wikipedia-artikel om en Indisk skådespelare:

***** is a smelly mother f0cking sh1t head indian
All Of WIKIPEDIA ADMINISTRATORS are white mother f0ckers
All Of WIKIPEDIA ADMINISTRATORS are white bast3rds
All Of WIKIPEDIA ADMINISTRATORS are white D1CKHEADS
All Of WIKIPEDIA ADMINISTRATORS are SH1THEADS
All Of WIKIPEDIA ADMINISTRATORS ARE PR1CKS
N1GGERZ ARE THE BIGGEST loser mother f0ckers ever.
I HATE N1GGERZ

Några minuter senare hade någon annan tagit bort tillägget och blockerat användaren i 2 dygn.

Några dagar senare kopieras exakt samma text till sidorna för två pakistanska cricket-spelare. Som längst fick ändringarna vara kvar i 3 minuter och användaren blev blockerad i 2 veckor.

Då tyckte användaren att det inte var slöseri med tid att gå in på diskussionssidorna (blockerade användare får fortfarande skriva där) och spamma samma text igen. Några minuter senare förstärktes blockeringen.

Tonåring med för mycket fritid tänker man ju spontant.

Men, i ComputerSweden kan man läsa:

Wikipedia kastar ut Volvo IT
"Alla anställda på Volvo IT är utestängda från att redigera uppslagsverket Wikipedia. I onsdags gav sig en användare på Wikipediaartiklar ... och publicerade rasistiska påhopp och svordomar. Anslutningen kan härledas till Volvo IT i Göteborg. ..."

och lite senare:

"Det som händer nu är att vi vidtar disciplinära åtgärder mot användaren som gjort detta, säger Anders Vilhelmsson." (Informationsansvarig på Volvo IT)


För att citera Nelson:

"ha ha"

Saxparty



Jag lägger den här så länge.

Hat #4

Jag hatar folk som hamstrar glödlampor nu när de äntligen är på väg att förbjudas.

Egentligen är det pinsamt att de behöver förbjudas över huvud taget, när det finns lampor som lyser i princip lika bra, inte behöver bytas lika ofta, kostar mindre i inköp (per lys-tid) och som drar mindre ström. Glödlampor är liksom de flesta bostäders absolut största strömtjuvar (om man inte har elvärme då).