Tuesday, August 25, 2009

Lägesrapport

Jag gäspade.

Det knakade till i örat.

Sen dess gör det ont när jag gapar.

Jävla skit.




Annars...

Bra saker:
Californication (börjar i september!), musik, liberalism, Spotify

Dåliga saker:
Att folk dör, träningsvärk, att inte gå och lägga sig i tid

Thursday, August 20, 2009

radars.se

För några dagar sen beställde jag ett tv-spel från www.radars.se. Butiken var billigast enligt www.prisjakt.nu och de har väldigt bra omdömen.

Jag blev lite förvånad bara när det kom två "du har ett paket att hämta"-SMS, och ännu mer förvånad när det faktiskt fanns två paket att hämta. Mest förvånad blev jag när jag öppnade ett av dem och det låg en kamera i den, tillsammans med ett kvitto där det stod att den skulle till Enskede.

När jag ringde till butiken och förklarade detta, säger killen i luren att "jag ser här i vårt system att hon som skulle ha den fick en PS3:a istället".

Radars - om man vill ha lite spänning i vardagen!

Kul läsning

Vad är grejen med filmtitlar?

...och, nästan ännu värre/bättre, är...

Vad är grejen med svenska YouTube del 2?

(Om Mona blir statsminister flyttar jag)

faktum är att hela bloggen var ju helt fantastisk.

Vad är grejen?

...helt enkelt...

Monday, August 17, 2009

En kommentar

Stefan said:
"När blev moskeer dom populäraste bitarna ? När har svenskarna någonsin lånat moskeer, ritualslakt eller arabisk muskik ?
Den amrikanska kulruren ligger närmare än den arabiska. Det är och den kultur svenskarna har valt att ta till sig. Den amrikanska kulturen tillhör den västerländska kulturen och har sin grund i samma kultursvär som den svenska nämligen den västerländska. Svenskarna har aldrig blivit tillfrågade om dom vill ha den muslimska invandringen.Du kanske vill leva i ett land med muslims majoritet men andra vill kanske inte det."



Jag försökte påpeka att några muslimska invandrare inte har påverkat, och inte kommer påverka, den svenska kulturen. Personligen har jag aldrig besökt en moské och aldrig känt mig tvingad att göra det heller. Jag har aldrig ätit halal, och den enda arabiska musiken jag hört är inte ett dugg mer störande än när grannen spelar dansband på högsta volym.

Min fråga till dig är, varför tycker du så illa om moskéer, ritualslakt och arabisk musik?

Jag väntar med spänning på "de tar våra jobb och bostäder och våldtar våra kvinnor"-argumenten.


PS. Ett litet tips till nästa gång är att stava rätt, det blir lättare att bli tagen på allvar då. Det stavas "moskéer", "amerikanska" och "kultursfär", och så brukar man inte sätta ett mellanslag mellan det sista ordet i en mening och det avslutande tecknet.

Generationer

Vi skrattar ofta åt den äldre delen av vår befolkning att spara på all möjlig skit; snörstumpar och plastpåsar och allt möjligt skräp.

Jag hoppas att våra barnbarn spottar på vår generations slit-och-släng-mentalitet, hur vi är den gamla generationen stofiler som lever upp jordens resurser utan nån som helst hänsyn på morgondagen.

Fast antagligen blir det tvärt om: Efter en kort svacka av miljömedvetenhet i kölvattnet av "An Inconvenient Truth" i 2000-talets första årtioende, fortsätter utvecklingen på samma sätt som de senaste 100 åren, så våra barnbarn köper nya kläder istället för att tvätta de de har. Till exempel.

Sunday, August 16, 2009

Upp till kamp

Upp till kamp är en "Prisbelönt dramaserie av Peter Birro, om fyra unga vänners liv mellan 1966 och 1976, en tid präglad av popmusik och ungdomsrevolt." Trots att det är så jävla långa och sega avsnitt, halva serien är i svartvitt, alla har fula glasögon och frisyrer, och jag stör mig på han som spelar Tommy, så gillar jag den.

Friday, August 14, 2009

Magnus Uggla

I utbyte mot Sonys musikkatalog, sålde Spotify 6% av sina aktier till Sony för en struntsumma.

Ett tag senare är Magnus Uggla bitter för att han inte får några pengar på Spotify:

"När jag fick den första avräkningen från Spotify och det visade sig att jag under det första halvåret tjänat lika mycket på sex månader som en halvdan gatumusikant drar in på en dag ... Sony har reat ut sina upphovsmän. Slumpat bort all musik, inklusive min. ... Jag blir hellre våldtagen av Pirate Bay än rövknullad av Hasse Breitholtz och Sony Music och kommer därför att lyfta alla mina låtar från Spotify i väntan på en hederlig nättjänst."


Bah. Jag citerar en av kommentarerna istället för att skriva något själv:

"1. Som du själv säger är det Sony's fel för att de eventuellt har reat ut dig och inte Spotify's.
2. Eller så är det bara så att du och andra mainstreamartister nu får det lilla ni är värda egentligen eftersom Spotify beräknar EXAKT hur mycket ni spelas, och ger er därför inte samma STIM-pengar som förr, som beräknades på en uppskattning/schablon av spelningar där endast mainstream artister var med i beräkningarna.

Välkommen till sanningen om hur uppskattad du egentligen (inte) är Magnus Uggla."

Sunday, August 9, 2009

Oj hjälp, vad ska hända med min nationella identitet? Stoppa invandringen!

"Stater med flera relativt starka kulturer inom sig har vidare tenderat att utvecklas på sådant sätt att kulturerna utblandats, och de ursprungliga kulturernas egna identiteter har sålunda utplånats. Sverigedemokraterna slår fast att det säkraste sättet att, med beaktande av respekten för mänskliga rättigheter, skydda mångfalden av kulturer är att göra det i nationalstatens form så långt det är möjligt."

// Ur Sverigedemokraternas principprogram.

Ha ha ha.

För det första: Kulturer är inte statiska, de har alltid och kommer alltid låna de populäraste bitarna från varandra och de föråldrade och ointressanta bitarna försvinner. Holländare tog med jultomte-traditionen till USA, Coca-Cola gjorde en synnerligen lyckad julkampanj och skapade den moderna tjocka rödklädda "ho ho ho"-tomten, som sen tog sig hit och har idag bytt ut vår sura gråklädde hustomte man skulle lämna gröt till i farstun... och jag har då aldrig hört nån klaga?


För det andra: Det är väl ganska uppenbart att det som haft störst påverkan på den "svenska kulturen" är just den amerikanska kulturen, och inte någon "massinvandring", och personligen känner jag då inte att min "nationella identitet" är den allra minsta negativt påverkad av varken USA eller några invandrare eller nån annan främmande kultur. Någon som inte håller med?


Ja ja, jag vet. Det är inga SD-röstare som tror detta heller. De vill inte ha fler muslimer till Forshaga, Molkom eller Storträsk*, och det är det som partiet säger mellan raderna.


Jag mår illa.


Fotnot, appropå jul: Jul är från början inte en kristen helgtid. Det romerska helgonet Liberius fastställde datum för juldagen till den 25 december år 354, detta för att underlätta ersättandet av de okristna och hedniska traditioner som redan hölls på detta datum. (Svenska Wikipedia om "Jul")

* Jag svär, jag hittade på Storträsk, hade ingen aning om att det faktiskt fanns.

Äntligen fri!

Plötsligt så hände det.

Ingen bild, inget ljud, på tv:n visas bara en blå ruta, som med snälla mjuka bokstäver innehåller de bistra orden:

"No access"

Bara 15 kanaler kvar, och hälften är skräp.

Äntligen fri!

Thursday, August 6, 2009

Statusrapport

Oj, vad länge sen jag bloggade.

Lite mer än tre veckors semester har nyss tagit slut. Gjorde absolut ingenting första veckan, andra veckan åkta jag upp till värmlandsskogarna ett tag och tredje veckan hälsade jag på Skoog på Gotland. Turistade och slappade. Konstaterade att Visby är väldigt väldigt mysigt, att jag fortfarande absolut inte kan tänka mig att bo i Stockholm, att jag fortfarande måste skaffa en cykel, att skoogs skola lånar ut fetare datorer än vad mitt jobb gör, och att det hade varit trevligt med ett liv.

Sen kom jag hem och hämtade ut en inspelningsbar digitalbox på posten, kopplade in den, konstaterade att alla kanaler är upplåsta första veckan, och satt framför tv:n tills jobbet började.

På jobbet är det öde, kallt och väldigt mycket att göra. När jag började jobba passade jag på att börja ett nytt liv också, massor med ambitiösa saker har jag bestämt mig för. Jag kanske avslöjar vad ifall jag lyckas hålla dem...