Monday, July 28, 2008

Jans åsikt

Jag tror jag måste ta och utse den här till en av världens bästa låtar.



(REM: Losing My Religion)

Och då fattar jag ändå inte ett skit av texten.

PS. Det finns många andra bra låtar.

Sunday, July 27, 2008

Appropå ett fullt hus

Tänk dig detta: Det råder "cykelbrist" i landet. De cyklar som finns är förvisso billiga, men att få tag på en är inte lätt och man får ha en hel del tålamod och tur för att få tag på en cykel över huvud taget, och att få tag på en som passar ens behov kan man glömma.

Det skulle förstås inte kunna hända i Sverige, som den marknadsekonomi det är. Lite repetition från gymnasiet: Om scenariot av någon anledning skulle inträffa i verkligheten, skulle genast cykelpriserna stiga. I början skulle det innebära att bara de som har det bättre ställt har råd med en cykel. Med tiden skulle de höjda priserna dock göra så att cykeltillverkarna skulle börja tillverka fler cyklar, och fler skulle lockas att själva börja tillverka cyklar. Allt eftersom tillgången på cyklar då ökar, sjunker priserna, tills tillgång och efterfrågan hamnat i balans - och även om cyklarna kanske är dyrare än de var innan, så kan åtminstone alla få tag på en cykel.

Se Wikipedia: Supply & Demand


I sveriges största städer råder kraftig brist på hyresrätter. Anledningen är kort och gott att det inte råder marknadsekonomi på hyresrättsmarknaden. Varför tycker folk det är ok?


Det enda vettiga svaret är att segregationen skulle öka om vi hade marknadshyror. Å andra sidan...
- Det är ju trots allt ganska bra också om alla hade någonstans att bo
- Med dagens system är det de människor som har det sämre ställt som är förlorarna: De som bor i sämre områden betalar för subventioneringen av bättre bostäder
- Marknadshyror skulle minska omvandlingen till bostadrätter (vilket är något som definitvt leder till ökad segregation)



Kommentera gärna =)


Annars är det lite kul å se hur folk hittar in på bloggen. Min favorit är någon som sökte på Google efter "framtida insättning", och hittade ett av mina inlägg på 4:e resultatsidan.

Saturday, July 26, 2008

Kåk



Alltså, det är nåt särskilt med tv-serier som Full House.

Thursday, July 17, 2008

Translate server error



Restaurang i Kina
http://www.boingboing.net/2008/07/15/chinese-restaurant-c.html

Wednesday, July 16, 2008

Joråsåatteeee

Idag har jag missat bussen. Två gånger. Sen fick jag lust att pumpa Iron Maiden (ja, på riktigt) ur min stora feta stereo, men eftersom jag inte har någon stor fet stereo, eller nån stereo över huvud taget, blev det inte så. Sen såg jag på The Office (den brittiska versionen förstås). Det är så pinsamt att det gör ont. Underbart. Sen gick jag och la mig, alldeles för sent.

Några saker jag inte gjort i dag är: Diskat, tagit en lång joggingtur, städat, sett en bra film, gjort världen till en bättre plats

I morgon. Då jävlar.
Nej förresten, den här veckan är nog bortom räddning.

På måndag. Då jävlar.

Tuesday, July 15, 2008

Dagbok

Min minisemester är slut. En liten summering kanske?

Började med att åka till London och träffa Will och Gloria igen. Mycket trevligt. Oväntat lite supet, men ändå inte med tanke på hur vi fnattade runt och försökte se så många sevärdheter som möjligt... och vi hann nog med de viktigaste =) Sista dagen var vi så trötta att jag och Gloria somnade på en parkbänk och medan vi sov så gott gled en polisbil förbi, funderade på om vi är uteliggare eller inte, och gled lyckligtvis vidare för att bötfälla nån riktig uteliggare. Will knatade runt och lekte med kvistar.

Sen åkte jag hem, plockade upp den nya datorn jag beställde innan jag åkte, och åkte upp till föräldrarna. Min moster råkade va på besök, och med en släkt där ena halvan är nästan utdöd och den andra halvan bor i norrland, så är ju såna besökt relativt ovanliga, så lite trevligt var det ju. Efter att ha genomlidit många långa pratstunder om barndomsminnnen från 20 år innan jag föddes på platser jag aldrig varit, smet jag tillbaka till göteborg och började jobba.

Och annars är det mesta precis som vanligt: Min lägenhet är stor, dyr, skabbig och tom, jag har träningsvärk från en pinsamt kort joggingrunda i söndags, och min shoppingspree tog tvärstopp efter att jag köpte den nya datorn jag egentligen inte behövde - men kom igen, 3000 för laptop, man kan ju inte motstå! Så, nu måste jag snåla i två månader. Och nej, ingenting bokat och ingen färdrutt bestämd inför USA-resan...

Sunday, July 6, 2008

Bra och dåligt

Bra:
- Träffa goda vänner
- London
- HDTV
- Glass
- Ljuv hämnd
- Köpa sig lycklig
- Cloverfield
- Steven Seagal
- Natalie Portman

Dåligt:
- Nackspärr
- Beslutsångest
- ICA
- Svett
- Saker som påminner om saker som kunde hänt, väldigt gärna fick hända, men som inte hände
- xXx: The Next Level
- Hayden Christensen
- Natalie Portman