Wednesday, March 26, 2008

Jan reflekterar...

1. Det är deprimerande många som verkar tycka att just den platsen de råkade födas på är den bästa i hela världen.

2. Min nya lägenheter är jättestor. Och sliten. Men till skillnad från den jag har nu, så är den åtminstone HEL. Sen var det det där med att frysen är full av mögel... Blä.

Thursday, March 20, 2008

The Return of the Jan, en liten stund

Jag tror snart jag slår nån slags rekord i oregelbundet bloggande.

Javäl, sen sist har bland annat detta hänt:

- Varit i åre och åkt skidor. Jättedåligt gick det. Oj oj vad jag trillade. Min tumme gör fortfarande ont.

- Suttit 12 timmar i sträck på ett tåg, och irriterat mig på hur irriterande alla omkring var. När tre stockholmare diskuterar hur extremt svenska alla i tåget är som inte skäller ut tågpersonalen, var det nog bara jag som såg ironin i att de själva var så svenska man nånsin kan bli (de satt och gnällde från första sekunden nån sa att tåget skulle bli sent). Sen att det blev nån slags dubbelironi i och med att jag själv gnäller över det här, vet jag inte riktigt vad jag ska säga om. Sen tyckte i alla fall stockholmarna att det var väldigt roligt att en tågvärdinna pratade norrländska (och därmed tydligen lät exakt som maud olofsson) och spelade in det hon sa på mobilen och lyssnade på allt hon sa 4 gånger. Då var klockan halv fyra på natten. Men, det bästa av allt var nog hon som sa "Det är en plogbil som kört in i ett tåg. ÅÅÅH, jälva plogbil, hur svårt kan det va!?!?!"

- Sovit tre timmar på en natt på grund av det försenade tåget, och som en väldigt tråkig konsekvens av det, eeh, "slumrat till" under en presentation av självaste sverige-VD:n för företaget jag jobbar på. Aj.

- Tröttnat ordentligt på min lägenhet.

- Insett att bara för att man tjänar mycket mer än studiestödet, så betyder inte det att man blir miljonär över en natt. Tålamod...

- Haft 3 dagar av solsken. Minst.

- Lyssnat väldigt mycket på radio - har fortfarande ingen tv. Lyssnade på melodifestivalen på radio. "Sibel har här en mycket vacker klänning bla bla bla". Precis efter den tagit slut upptäcker jag att de sände den live på hemsidan. BARA live. Appropå melodifestivalen, jag brukade tycka att juryn var dåligt, men eftersom svenska folket tydligen hade fel i år igen så är nog inte juryn nån dålig idé ändå... =)


Glad Påsk!

Tuesday, March 4, 2008

Dagbok, 4/3 2008

Sov för lite och vaknade för sent. Åkte till jobbet. Hade utvecklingssamtal där vi kom fram till att jag inte jobbat där så länge än. Sen hade vi möte och visade vad vi gjort den senaste veckan och alla sa att det var fint. Förstås. Sen åkte jag hem, och köpte saker på Hemköp jag aldrig köpt förrut på vägen. Sedan blev jag överfallen av en äldre dam på bussen (bokstavligt). Hemma lagade jag köttbullar och potatismos, tittade på Packat & Klart på SVT:s hemsida och ägnade jättelång tid åt att hitta program för att smäcka in filmer av vidrigt låg kvalitet på mobiltelefonen för att överleva en massor av timmar lång tågresa. Inser sedan att jag slarvad bort luddet till ena hörluren på handsfreen och att den inte är standard på något vis, så att jag måste köpa ett nytt jävla handsfree i morrn. Blir också orolig för att jag slarvat bort datorväskan till jobbdatorn eftersom jag inte kommer ihåg vart i mitt 4 kvm stora område jag lagt den, och blir orolig för att min skidbokningsbokning inte kommit fram i tid.

Sen insåg jag att jag inte kommer hinna lägga mig i vettig tid ikväll heller.

Är det nån som har bra filmer eller kul serie på sin dator får ni jättejättegärna starta en FTP-server eller dela ut en mapp på MSN eller nåt, jag har väldigt väldigt många timmar att slå ihjäp på tåg under veckan som kommer!!


Hört på spårvagnen:
Han: Vänsterpartiet har demonstration på lördag, ska du med?
Hon: Jasså, vad demonstrerar dom om?
Han: Jag vet inte...
Hon: Det är ju antingen för eller emot något.
Han: Det var emot något, var det... De ska supa efteråt också

Monday, March 3, 2008

Dagbok, 3/3 2008

Snoozade i 55 minuter innan jag gick upp ioch tog mig iväg till jobbet. Köpte en resväska. Tvättade hela kvällen. Handlade. Lagade pannbiffar. Hjälpte Mogren få Ubuntu att fungera, lyckades inte. Tittade på filmer på Youtube som visade hur man ska åka på carving-skidor, och inser (här kommer inte en skräll) att jag naturligtvis inte gör ens nästan rätt.

Sunday, March 2, 2008

Dagbok, 2/3 2008

Fortfarande i Molkom. Rensade ut bland all bråte som blivit ståendes där. Tände nästan eld på huset när jag skulle kolla om det gick att hänga upp en ny lampa i taket i ett lite bortglömt rum. (Nej, jag är inte så dålig på el, men sladden var minst 60 år gammal. Elsäkerheten har gått framåt sen dess.) Åkte hem till Göteborg. Insåg att jag inte har något alls att äta till frukost i morgon. Läste här om att det finns människor som tror att jorden är platt.

Saturday, March 1, 2008

Dagbok, 1/3 2008

Är i Molkom. Åkte skidor på Hovfjället, det var trevligt, men fy fan vad sämst jag är... Vi får se hur det går i Åre nästa vecka. Sen blev det dålig stämning hos familjen Johansson precis innan melodifestivalen, men rätt låt gick ju vidare i alla fall.