Friday, November 23, 2007

Jag vet, en lista till!

Bra:

- Att hitta ett paket Ballerina i ett skåp

- Att bli erbjuden jobb

- Att jag ska bli göteborgare. Det är ju ett steg i rätt riktning, Göteborg är ju åtminstone en stad...

- Tim Christensen - Right Next To The Right One -- dels för att låtsas va lite underground, dels för att det är en så jävla bra låt som Celine Dion har gjort en så jävla dålig cover på. Fy. (Pluspoäng till den som vet vad den låten och Riget har gemensamt, mer än att båda är danska... =D)

Svårplacerade, de är "både och", liksom:

- Sunfreakz featuring Andrea Britton: "Counting Down The Days" (jag lovar, det har med vädret att göra, inte flickorna)

- Denna ölreklam (finns en precis likadan svensk version)

- Supermode: Tell My Why för att den påminner mig om väldigt många roliga kvällar och om dansgolv där folk dansade

Dåligt:

- Sveriges väder. Som det står i början av sällskapsresan: "Svenskar reser inte till något, de reser från något."

- Hur "människor på stan" beter sig mot varandra i Sverige

- Att Ica på kronoparken håller på att stänga. Synd att vi inte var fler som förstod vad mycket trevligare det var att handla på Ica... =/

Wednesday, November 21, 2007

Lägesrapport

Jag har massor att göra i skolan, jag har inget jobb (än?) och ingen bostad om några månader, jag är jättefattig och massor av saker jag skulle behöva har jag inte råd med, Rocky Balboa (6) var bra men inte så bra, Heroes är bra, Burnout 3 är roligt, jag går och lägger mig för sent på kvällarna, falaflarna gjorde min mage på spännande humör, och jag hatar verkligen, verkligen, vintern... och min syster är i Thailand. Fusk.

Tjip och hej!

Sunday, November 11, 2007

Framgångar och motgångar

Veckan som gått har varit lite ovanlig (för å va en vecka i Jans liv då förstås):

Måndag:
Anställningsintervju i Göteborg. Tack vare duktiga förberedelser hittade Jan faktiskt vägen. Eftåer en redig shoppingtur (syster Ewa var med som resesällskap), där vi konsumerade för flera hundra kronor. Vädret var kallt.

Tisdag:
Examensarbete. Handledaren har bett oss vara med vid ett möte med nån kille från ett företag, och vi skulle presentera vårt examensarbete. Vi visar några slides för vår handledare. Han säger "för hög nivå! Som ni skulle förklara för mormor! Gör så här i stället!" och ritar sedan upp 17 slides på papper. Vi går hem. Vädret var kallt. Sen gick jag inte och gymmade.

Onsdag:
Examensarbete. Vi visar upp våra nya slides för handledaren. Han öppnar dem i PowerPoint och skriver om i stort sett all text på dem. Vi går hem. Vädret var kallt. Jag hade ingen flickvän i dag heller.

Torsdag:
Examensarbete. Ägnar en stund åt att ta bort en del av de ändringar handledaren gjort, eftersom en del gjorde att saker helt enkelt inte längre var sanna. Sedan sitter vi 3 timmar och lyssnar på hur doktorander och forskare visar vad de sysslar med. Sedan är det vår och en annan examensarbetesgrupps tur att presentera vad vi gör. Eftersom vi var sist låg vi naturligtvis efter schemat, och var tvungna att skynda oss (för den andra gruppen tryckte handledaren bort slides innan de pratat färdigt om dem). Dessutom visade det sig att killen från företaget visste minst lika mycket om ämnet som vår handledare, så våra "mormor-slides" och våra förberedelser var i stort sett helt bortkastade. Kul. Sen gick vi hem. Företaget som intervjuade mig i måndags ringde och vill träffa mig igen. Vädret var kallt.

Fredag:
Efter tre dagars slit för ingenting, kunde vi "äntligen" examensarbeta igen. Det gick bra. Sen gick vi hem. Vädret var kallt.

Lördag:
Jan åkte till föräldrarna och firade jul (min syster har varit utomlands typ två jular i rad och ska åka till Thailand på tisdag). Världens snedaste julgran sattes upp, julklappar utbyttes, julmusik spelades, julmat förtärdes, och julkorv, riktigt dopp-i-grytan-bröd och julskinka lös med sin frånvaro. Sen fick jag telefonsamtal från en sjättedel av gymnasieklassen som hade klassåterträff utan mig, fy fan vilken mobbing, nästan. Sen gick jag och la mig. Vädret var kallt.

Söndag:
Åkte tillbaka till Karlstad. Lånade systers tv tills hon kommer tillbaka från Thailand - lätt värt besväret (för min del i alla fall). Ikea besöktes och återigen konsumerades för hundratals kronor. Sa adjö till syster. Vädret var kallt.

I Thailand är det varmt.

Thursday, November 1, 2007

Mitt exjobb

Det är många som frågat mig vad jag gör på mitt exjobb, och jag har inte kunnat svara.



Makes any sense?