Sunday, September 23, 2007

Dåliga vanor

"Hmm, om jag skulle ta och zappa runt och se vad som är på tv nu innan jag går och lägger mig. Öööh, varför är det två stycken vuxna människor som är utklädda till rosa katter och dansar och sjunger 'vi är på kattdisco, yeahyeah'? Ah, det är barn-tv förstås. Men va fan, det är väl inga barn uppe vid den här tiden? ......oups."

Wednesday, September 19, 2007

Onsdagen den 19 september

"The topic would be to implement distributed SIP (no need for proxy) over a mesh network of nodes leveraging for example the SSR protocol (Pushing Chord into the Underlay: Scalable Routing for Hybrid MANETs).

So what essentially needs to be done is to extend Linyphi (Linyphi: An IPv6-Compatible Implementation of SSR) as Implementation of SSR for Linux. Use and extend Sofia-SIP as SIP stack for the SIP-Client. Implement a distributed SIP-Registrar using Sofia-SIP and leverage the SSR implementation. The SSR implementation (the Linyphi) needs to be extended to not only store virtual node IDs but also SIP URI mappings.


Vi ska, med andra ord, göra så att man kan prata i telefon i mobiltelefoner. Utan att betala... =)

Friday, September 14, 2007

Nej men vilken dag!

"Å hjälp va tjockt!! Får nästan ta fram fårsaxen tror jag!" sa frisören.

Jaja. I onsdags så var vi på kickoff-möte med de vi ska exjobba hos.

Ironiskt nog tänkte jag, att om det mötet vore en anställningsintervju, så hade de sagt "Eeeh, ok, vi kanske hör av oss. Ring inte oss, vi ringer dig.". Detta är ironiskt, därför att det var nog så de tänkte trots att det inte var en anställningsintervju.

Idag, intet ont anande, på vägen hem från frisören (2 kg lättare), och helt van vid tanken att vi ska jobba minst 8 timmar om dagen ändå fram till jul, ringer vår handledare och ger oss det inte så glädje-beskedet att vårt projekt inte blir av.

Ikväll ska jag nog köra ett Austin Powers-maraton. Det kanske hjälper.

Tuesday, September 11, 2007

Inget speciellt nu heller

Är det nån som fortfarande läser? Inte mycket bloggat blir det nu för tiden i alla fall. Det beror på att det inte händer så fasligt mycket att blogga om.

(Jag tänkte att det blir säkert roligare att läsa, om man slänger in lite bilder. Jag har naturligtvis inte tagit nån av bilderna nedan och bryter säkert mot massor av lagar genom att lägga upp dem... Förlåt.)


Det största som hänt är kanske att jag och min syster tyckte att vi inte varit i Stockholm tillräckligt mycket, så vi åkte dit. Där kom vi fram till att vi nog har varit i Stockolm tillräckligt mycket trots allt... (Ta inte illa upp nu, ni som tog illa upp, för om det är nån stad jag varit tillräckligt länge i, så är det Karlstad. Så det så.)


Ikeaifieringen av min lägenhet rullar på fortare än väntat. Efter tre besök har jag hunnit handlat en jävla massa "Hemma" och "Felicia" och "Regolit" och "Lillholmen" och "Grönö" och fan vet vad. Alldeles tillräckligt i alla fall för att diskvalificera mig själv från att gnälla över allt ståhej om att Karlstad har en ny möbelaffär.


I morrn kan vi förhoppningsvis börja göra exjobbet. Hurra! Äntligen något vettigt att göra! För att röra på sig, göra de där labbarna man haft liggande sen i våras, sova mindre än 12 timmar per dag och såna grejer är ju inte vettigt. Ångest.


Så såg jag klart på Riget förstås, världens bästa skräck-komedi-men-inte-på-samma-gång-förstås-serie. DVD-versionen är inköpt och på väg...


Och precis nyss började jag titta igenom filmerna som togs av folk i Australien. Det är deprimerande, på jättemånga sätt. Mest för att när jag ser sig själv på film så får jag genast lust att röra på mig lite mer, försöka börja prata i ett annat röstläge, och inte säga så dryga saker hela tiden. Bland annat.

Hmm, ja, det var allt. Hej då!