Friday, March 30, 2007

Bra och dåligt, mest dåligt

Dåligt: Riksbyggens telefonservice...
- Ringer upp.
- "Du står i kö. Vi tar strax emot ditt samtal", osv.
- Fem minuter senare kopplas man till en växel.
- "Jag kopplar dig", säger telefonisten.
- "Du står i kö. Vi tar strax emot ditt samtal", osv.
- Fem minuter senare kopplas man till en växel.
- "Jag kopplar dig", säger telefonisten.
- "Du står i kö. Vi tar strax emot ditt samtal", osv.
- Fem minuter senare: "Samtalet avslutas. Välkommen åter. Samtalet avslutas. Välkommen åter. Klick."

Jans ranking över sämst telefonservice är nu:
1. British Airways (de har inget svenskt telefonnummer - det är post eller fax, till FRANKFURT, som gäller)
2. Riksbyggen/Stiftelsen Karlstadshus (nerkopplad efter en kvart)
3. Comhem (mitt personliga rekord ligger på över 50 minuter, men man kom iaf fram)
4. Försäkringskassan (10 minuter bara, men blev kopplad kors och tvärs och höger och vänster och deras svar på mina frågor hjälpte inte ett skit)
5. CSN (30 minuter)

Dåligt: Att flytta är bra men själva flytten är jävligt jobbig =) (Samlar krafter...)

Dåligt: Att sälja något halvdyrt på Tradera, och sorgset se på när någon annan får samma sak (fast mycket sämre) såld för minst 200:- mer, på grund av lite ogenomtänkt "säljstrategi" från min sida =(

Dåligt: Tentor är aldrig bra.

Dåligt: Resten.

Wednesday, March 28, 2007

DAVC03

NMS, SIP, RTP, RTCP, RSVP, WWW, ANS.1, MPEG, A/D och D/A, JPEG, GIF, PNG, VoIP, ATM, B-ISDN, IP, TCP, UDP, BER, SER, ISO, OSI, SNMP, DNS, MDP, CORBA, CMIP, MIB-II, SMAE, LME, AL, IETF, SMI, PDU, ID, CMOT, RFC, DL, PHY, DES, HMAC, I/B/P-ramar, LCD, VACM, RMON, NOC, LAN, ICMP, DoD, NATO, GUI, HTML, ACL, SSL, XML, XSL, XSD, DTD, HTTP, H.231, H.261, H.263, IBM, 3Com, NT, API, TNG, HP, APC, MS-SMS, ARS, TelNet, WSDL, XSLT, XHTML, ITU-T, STM, UNI, NNI, CBR, VBR, ABR, PPP, MPLS, VM, ARPANet, QoS, AAL, PVC, SVC, TP, VP, VC, VCC, VCI, VPI, SAR, PT, CLP, HEC, TCS, CRC, PDM, PMD, SONET/SDH, TDM, OC, T1/T3, AAL5, ARP, S, TTL, Exp, RSVP-TE, DCT, PBX, RMI, DCOM, .net, IDL, OS, OO, ORB, 2-PC, UPnP, OMG, GIOP, IIOP, DSI, BOA, POA, TCP, PL/1, LISP, CDR, J2SE, IONA, OOC, ORBit, ORBacus, DC, AC, RLE, ZIP, LZ77, LZ78, LZW, RGB, Y/Cb/Cr, FDCT, IDCT, JPEG2000, CD, DTS, PTS, PES, TOS...

Ja, där har vi några (absolut inte alla) förkortningar som används i kursmaterialet för kursen jag har tenta i på fredag... Precis så roligt som det ser ut. (och JA, det betyder alltså INTE ALLS roligt)

Sunday, March 25, 2007

Om nån bryr sig...

http://83.183.13.167:8888 = alla 10 GB bilder och filmer jan (och några andra) tog från australien.

...ruskigt okomprimerat, osorterat och okommenterat. Funkar bara om min dator är påslagen dessutom. Antagligen är det ohyggligt långsamt också. Nåväl.

Fortsättning

Ja, jag fortsätter väl där förra inlägget slutade...

Det blev torsdagskväll och Katrin säger på MSN: "I kväll ska vi dricka öl!"... Ja, så blev det, fast med cider istället för öl då. Efter att ha hoppat in i slutet av en förfest och hetsat i mig två flaskor bar det av till Harrys. Där dracks det mer. Bland det roligaste var att se en biffig elektriker från Torsby försöka (och misslyckas totalt) med att ragga med sig två damer hem.

När kvällen börjat ta slut består sällskapet av en hårdrockare extra. Richard hittar någon han känner som kör förbi, och denna någon säger att han kör oss till Bellevue för en hundring. Gött, tjäna en tjuga. Så, vi fem tränger oss in i den lilla Golf:en från 80-talet och så bär det av. Vi kommer ungefär knappt någonstans alls förräns en polis stoppar oss. "Va roligt, böter" tänkte vi allihop, men vi hade snortur och alla klarade sig. Sen ringde vi en riktig taxi.

På fredagen gjorde jag klart skolgrejer och hela kvällen gick åt till tv-spel och att åt till att titta på Moulin Rouge - tänk att jag väntat så länge med att se en film som var så tokigt bra...

Sen blev det lördag. Utgång! Ja, det var trevligt, drack lite mycket kanske, men vad gör det. Kvällen sänktes lite av att jag fick svinont i huvudet mot slutet och fick nåt skit i ögat, och av diverse mindre glada miner på slutet. Och framför allt, av att jag är helt död idag, söndag. Bakfylla suger.

Jag började med att gå till bussen (går en gång i timmen) utan att kolla vad klockan är. Ja, orka gå tillbaka hem, tänkte jag och knatade in till centrum. Sen på bussen till Kronoparken möter jag en kille som var på festen dagen innan, som konstaterar att jag var "lite dragen" igår. Lite senare fäller jag en kommentar som kunde tolkas ganska rasistiskt (men bara om man tolkar det på ett helt annat sätt än jag tänkte). Sen åkte jag hem och gjorde inte ett skit.

Och nu är jag så jävla sugen på glass så det finns fan inte...

Thursday, March 22, 2007

Den 22 mars

Dagen började med att jag försov mig. Inte till nån lektion eller så, utan till löftet jag hade gett mig själv att hinna "börja dagen" vid tio.

Sen började jag med att försöka ringa till världens sämsta flygbolag för att ta reda på var pengarna jag tycker att dom ska ge mig är, men när jag satt där med telefonen i handen och bläddrande omkring på deras hemsida, att de minsann inte har något telefonnummer. Fax eller brev till Frankfurt är det som gäller om man vill dom nåt. Jaja. Ägnar en halvtimme åt att skriva ett OTROLIGT surt mail, fyllt av argsinta formuleringar som "extremly dissatisfied".

Sen fick jag ett mail skickat till mig och mina utländska vänner, från en australiensk tjej där hon skrev att hon saknade oss alla och tyckte att de nya utbytesstudenterna där var tråkiga. Då började jag tänka tillbaka på gamla goda tider i Unit 3 och blev lite deprimerad...

Sen gick jag till skolan, och efter att ha plöjt igenom en folkmassa bestående av alla fjortisar i hela värmland, gjorde jag absolut inte det jag lovat mig själv, dvs att göra klart ett skolarbete.

Sen gick jag till frisören, vilket jag som vanligt borde gjort för flera veckor sen. Nåväl, alltid spännande ändå. Social fobi som jag har, så hoppas jag alltid att jag ska få en som inte pratar - jag hatar kallprat eftersom jag är så vansinnigt dålig på det. Efter några minuter verkade jag som jag haft turen att få en tyst frisör. Hurra! Men så kom det, "jaha, du har slutat för dagen redan du eller?" Attans. Nåväl, håret är kortare i alla fall.

Sen kom jag hem och typ 5 timmar senare är jag äntligen klar med skolarbetet. Det blev sämre än sämst. Sen kunde jag inte komma på nåt å göra och skrev den här bloggen.

Trevlig kväll!

Wednesday, March 21, 2007

Oj då

"Where you are informed of a cancellation less than fourteen days before the planned departure date that arises from causes within the carrier's control (rather than extraordinary circumstances which could not have been avoided by all reasonable measures) you may claim compensation [...]."

The levels of compensation are specified as follows:
[...]
- EUR 600 for all other flights [of more than 3500 km]."

British Airways är skyldiga mig 5579:-.

Sunday, March 18, 2007

Våren...

...är en livsfarlig tid

Friday, March 16, 2007

Fy fan.

Jag skriver och skriver och skriver.

Jag tror mitt Word äter upp det jag skriver, eller förlänger sidorna allt eftersom, eller nåt. Så här segt kan det ju bara inte gå...

Thursday, March 15, 2007

Sveriges sämsta blogg?

...det kan vara denna:
http://philipaden.blogspot.com/

Desto mer jag läser, desto mer hatar jag henne och tycker att hon verkar vara en TRÅKIG, DÅLIG människa, antagligen med Paris Hilton-hund. Men det kanske bara är jag? Hon kanske bara har nån humor inte jag förstår?


Förresten, det är ju ett jävla snack om att alla bloggar å grejer. Folk som bloggade för några år sen får va med i tv och kallas för "veteranbloggare", bla bla. Va fan, jag har för fan bloggat på sen typ 2001, bara det att aldrig särskilt många läst dem =/


Och förresten, det var NÖRDAR som skaffade datorer först, skaffade internet först, var först att ladda ner musik och tv-serier på Internet, var först med MP3-spelare, var först med att blogga, etc. Nu gör alla det. NÖRDAR VAR FÖRST. Var är min välförtjänta samhällsstatus???

Orättvisa skitvärld... =(


=)

Wednesday, March 14, 2007

En positiv blogg!

Ja, jag gnäller ju hela tiden, så nu ska jag skriva ett helt jävla genomglatt inlägg, som bara handlar om saker jag gillar.

Låten "Värsta Schlagern".
Alltså, jag kan inte förklara det riktigt, men så illa är det. "och det är kärlek, och det är vindar, och det är ögon å dom tindrar, osv", det är ju helt underbart... Frågan är, om den hade varit med i tävlingen, hade den vunnit? Och varför var den inte med i tävlingen, egentligen? Nä, jag tycker inte The Ark var så bra. Tyvärr. "Juryn och folket tyckte lika bra, hurra!"... Varför har man fortfarande jury, om hela Eurovision Song Contest kan avgöras utan jury kan väl lilla Sverige kunna välja bidrag själv utan stöd av bildade personer? Eh, GLATT INLÄGG, var det, sorry...

Bond-låten i Casino Royale
Låten får mig att tänka på det helsköna introt som får mig att vilja fläska på en fet action-rulle i mitt hemmabiosystem. Synd att jag inte har något som helst i närheten av ett hemmabiosystem, WinAmp och ett par överdimensionerade hörlurar är allt jag har. Det i sin tur gör att jag genast inser att jag måste jobba lite om jag ska kunna ha råd till ett jävla skit, och sätter mig framför datorn och skriver några rader kod. Duktigt.

Resten av världen
Det finns 245 länder i världen. Det är iofs dåligt att jag inte har varit i särskilt många av dem, men det betyder att det finns väldigt många kvar att hälsa på i... Hurra!

Kattja Kaj och Bente Bengt
Världens bästa barnprogram. Jag skulle iofs inte vilja att mina barn såg det - lite rädd för att de skulle få psykiska men - men nu är ju inte det nåt problem. "Vad ska vi använda hunden till? En soffa, vilken bra idé!" (berättat av Lennart Jähkel)



...hade tänkt ta i med det tunga artilleriet nu men är inte riktigt i rätt sinnesstämning. Gokväll

Sunday, March 11, 2007

Jaha, utmanad, tänka sig

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir tagen ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Slutligen väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag är så jävla fattig. Ärligt. Min tv är typ trasig på 17 olika sätt, framför allt kan man inte titta på tv utan att ha en video inkopplad också. Min stereo är en sådär 30 år gammal och min dator går sönder lite mer för varje dag som går... Nån soffa har jag inte heller och på mina väggar sitter det inte mycket... Suck

2. Alla som träffat mig i verkligheten vet ju om detta, men i alla fall... Jag pratar om saker som ingen bryr sig om, hela tiden. Det är som att alla andra har ett filter som tar bort allt ointressant, men att mitt filter är en halvminut för långsamt. Typ, "Jag hittade en plastpåse under sängen iförrgår, det du, haha!" och två sekunder senare, "Hur tänkte jag nu?"

3. David skriver att han har ovanan av att titta folk han möter på stan i ögonen. Jag kan säga att jag har exakt samma "problem", och dessutom så ser jag alltid väldigt sur ut när jag går på stan. MEN: När det gäller folk man faktiskt känner tillräckligt för å kanske hälsa på, DÅ jävlar ska jag titta åt nåt helt annat håll och undvikas så mycket det bara går. "Tänk om jag hälsar men inte han/hon?", "Tänk om han/hon tycker vi egentligen inte känner varandra tillräckligt väl för att hälsa på varann?", "Tänk om jag ser fel, och jag blandar ihop honom/henne med nån annan? Ska jag ska säga hej, hej hej, hallå, tja?"... Den frågan jag BORDE ställa mig själv är om jag råkar vara lätt autistisk eller bara jävligt svensk... =/
Nåja, det är väl inte bara dåligt, man KAN ju säga, "jag såg dig inte", och så undviker man ju faktiskt att säga "hallej" (beslutsångest mellan hallå och hej), eller att hälsa på folk man inte känner....
Appropå Sverige...

4. Jag gillar inte Sverige för fem öre. Inte så jättepraktiskt kanske... Gillar inte klimatet, jag gillar inte jag gillar inte att alla främlingar är otrevliga och jag gillar inte den totala frånvaron av ärlighet. Eller när jag själv sitter och funderar på vid exakt vilken tidpunkt det är minst risk att ta upp ryggsäcken från sätet bredvid till knät, för att förolämpa färst personer.

5. Jag tycker att våren suger, för då får man dessutom ångest bara av att sitta inomhus (vilket är mitt favoritställe att vara), och så syns damm mycket mer när solen lyser in genom fönstret. Å andra sidan så fryser man inte ihjäl och så slipper man snö och is och mörker året om, så det är väl bra ändå, egentligen.

6. Jag är list-beroende. Jag skriver "att göra"-listor överallt. Jag har ett papper i fickan med en todo-lista, jag har typ 7 listor på datorn, jag har en lista i mobilen, och säkert på fler ställen jag inte kommer ihåg. Sen har jag en kalender, listor på saker jag måste köpa, lister på filmer jag måste se, listor på musik jag måste ladda ner, listor på saker att ta med hemifrån, och så vidare. Varför det? Jag kollar nästan aldrig på dem. Det är bara det att när jag kommer på nåt jag måste göra, och skriver upp det nånstans för att inte glömma bort det. Då blir det som det blir.


Jag utmanar... Ja, Eh, VA FAN! Hur fort har inte den här grejen spridit sig då? ALLA jag vet som bloggar har verkligen skrivit detta redan. Det här är ju fan löjligt. Jaja.

PS: Vem la märke till mitt tappra försök att ta tillbaka ordet (få, färre,) "färst" till svenska språket? =)

Tuesday, March 6, 2007

Länkar!

Slängde in några länkar där till höger... Lite diskriminerande än bara, sitter på en dator till skolan så jag har inte adresserna till alla bloggar jag läser här... Bara så ni vet =)

Molkom

Ok, att för alltid vilja bo i Karlstad kan jag ju förstå. Till och med i Karlskoga kanske.

Men MOLKOM? Va fan.

Det känns fan pinsamt varje gång man står där vid hållplatsen vid 63:an (även känd som "stora vägen" under min barndom) å väntar på buss 400 i ottan, tillsammans med de andra som inte lyckats ta sig därifrån...

Sunday, March 4, 2007

Vårkänslor.

Vårkänslor är samma sak som vinterkänslor och sommarkänslor och höstkänslor, dvs, "jag är fattig". Jag säljer...

- PSTwo (slimmat PlayStation 2), handkontroll (kanske 2 st), kablar, kartong, kanske minneskort, kanske DVD-fjärrkontroll. Kvitto på maskin+minneskort. Allt svart och Sony original utom fjärrkontrollen som är silver och Joytech. Nyss inlämnad och återfådd på garantin (ligger på elgiganten och väntar på mig). Fortfarande några månader kvar på garantin (köpt förra våren).

- Trådlöst WLAN-adapter för USB: Netgear WG111v2. 802.11b/g, dvs 54 mbps. Nypris 195:- på Webhallen, nyss inköpt, knappt använd. Säljes eftersom det inte verkar funka med Philips-routern där jag bor.

- 2st 10mbps ISA-nätverkskort, 6st PC Card-modem (14.4 och 28.8), ett glappt Voodoo3-kort och ett Athlon XP-moderkort med krångliga PCI-platser skriver jag med här helt utan anledning.

Friday, March 2, 2007

"Life is better in Melbourne"

It was December 2006. I missed the flight from Melbourne, so I had no choice but to stay there for at least two more weeks.

Then my alarm clock went off, but it was funnier to be in Melbourne than to get up and go to class, so I turned it off and went back to sleep.

"Life is better in Melbourne".